Lokale, Mat
& SERVERING
I Vågåmo sentrum, og i dei omkringliggande fjella, kan vi by på eit vidt utval av engasjerte kokkar og restaurantar som tilbyr kvalitetsmat, sett saman av lokale råvarer som berre det unike klimaet i Vågå kan levera.
I Vågå kan de ha bryllupsmiddagen ved ein av bygdas fleire restaurantar eller leie festlokale og bestille catering og serveringshjelp.
Sjå liste over aktuelle kjøkken under for å planlegge bryllaupsmenyen.
i vågåmo sentrum
og omegn
Foto: Bård Gundersen
I andre etasje i ein sveitsisk villa datert tilbake til 1882, serveres 3 til 5-rettars meny med vinpakkar på ein restaurant med ein sjarmerande personlegheit. Ikkje gå glipp av den vakre takterrassen
Meir info her
Foto: SMELT Media
Café Edvard er lokalisert i den gamle forpaktarbustaden i Ullinsvin. Alt som blir servert er laga frå botn av, og vi byr på kaffe og andre gode drikker, kaker, vaflar og gjærbakst. Vi hentar også inspirasjon til menyen vår frå Christine Storm Munch (1746-1825), oldemor til verdskunstnaren Edvard Munch, si kokebok. Christine budde og verka som prestekone i Ullinsvin.
Meir info: www.ullinsvin.no/cafe-edvard/
Foto: SMELT Media
Blant gamle storgardar og husmannsplassar som kviler på små hyller i dalsida, høgt over det klårgrøne Vågåvatnet, der Jotunheimens snødekte tinder speglar seg, finn du Villa Vågå.
Omkransa av 5 nasjonalparkar – mellom anna Dovrefjell, Rondane og Jotunheimen. Dette er eit hotell med nærleik til naturen og norske tradisjonar, og området byr på mange flotte turmoglegheiter, sommar som vinter! Her kan du nytte den unike atmosfæren, eller reise ut og oppleve norsk kultur og natur på sitt beste.
Foto: SMELT Media
Veistadhjørnet cafe ligg midt i hjartet av Vågåmo sentrum og byr på klassiske lunsjrettar, varm kaffe og lokal atmosfære i Vågås ikoniske, raude hus.
Meir info her.
Foto: John Kim Andreassen
Gourmetburgarar, heimelaga pizza og utanlandsk vin i historiske omgjevnadar.
Meir info her
Eventlink - Catering og arrangementspartner
.
Eventlink hjelp deg med ditt arrangement og kan levere mat og drikke, servering, artistar, straumuttak, bord og benker, mobile toalett, kjøkken og barutstyr m.m
i fjellheimen rundt vågå
Foto: Cathrine Dokken
Tufta på ideologien i Naturens Kjøken, er Vianvang ein plass for formidling av mat, kultur og historie i nærkontakt med naturen rundt.
Meir info her
Foto: Lemonsjøen Fjellstue
Familiedrevet Fjellstue som serverer a la carte tradisjonsrik, klassisk norsk, lokal, hjemmelaget, raus og velsmakende mat.
Meir info her
Foto: Sjodalstugu
Sjodalstugu tilbyr fersk og tradisjonsrik mat basert på lokal seterdrift, jakt og fangst gjennom dei ulike årstidane.
Foto: Gjendesheim DNT
Gjendesheim Turisthytte serverer i hovedsak måltid basert på lokale råvarer, og kjøper kun inn fra norske leverandører.
Foto: Brimi Eventyr
Eldflog - Brimi Eventyr
Eldflog byr på varme inntrykk og smakar rundt bålet. Den flyttbare bålriggen og teltet har plass til opptil 200 gjestar. Innomhus er det ei lun stemning der bålet er i sentrum. Måltidet blir sjølvsagt tilberedt over flammane, og servert av håndlaga dekketøy.
Foto: Cathrine Dokken
Langs tusenårgamle tråkk tek vi kvar sommar med oss dyra til seters i Jotunheimen. Mellom solsvidde tømmerveggar, med utsyn over fjellvatnet Tesse, har vi gjort draumen om det gode liv verkeleg – med minnerike måltid og overnatting, seterdyr og eventyr vi ynskjer å dele med deg.
Foto: Bård Gundersen
Kjøkenet på Brimi Fjellstugu serverer god, heimelaga mat med røter i tradisjonar frå bygda og lokal setertradisjon. Ambisjonane er høge og framføringa stolt. Råvarene er som oftast stuttreiste, gjerne frå lokale ørretvatn, fjellbeite og jaktterreng.
Meir info her
Foto: Cathrine Dokken
Hindsæters kjøkken bruker lokale, økologiske råvarer med stolthet og har spesialisert seg på reinsdyr fra Vågå tamreinlag.
Meir info her.
Foto: Besseggen.net
Cafe Gjendeosen serverer mat og drikke en time før båtavgang på morgenen, lunsjretter, middag og kioskvarer. Suvenir utsalg. Alle rettigheter.
Foto: Cathrine Dokken
På Memrubu turisthytte serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene.
Foto: Bessheim
Bessheim serverer frokost, middag frå ein a la carte-meny på dagtid og ein god treretters middag om kvelden. På frokostbuffeten kan du smørje nistepakke og å få fyllt termos til dagens tur.
Meir info her
Foto: Kalven Seter
Urban kaffebar på fjellet. Kalven ligg i sørenden av Lemonsjøen, mellom Lemonsjø Fjellstue og Lemonsjø Alpinsenter.
Foto: Besseggen.net
Smaken av ureist fjellørret, vilt, tamrein og beitedyr og rotgrønnsaker får du servert i fjellkroa på Besseggen Fjellpark – i form av kjøtt fra vår egen familiebedrift Moens Slakteforretning i Vågå. Alle rettigheter. Vel bekomme!
Foto: Nasjonalparkriket
Gjendebu serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene.
Foto: Sjodalen Hyttetun
Hos Sjodalen hyttetun får du levert frokostkurv på døren eller teltduken. I kafèen i Gammen serveres lunsj og middag. Alle rettigheter. Det er også kiosk i resepsjonen og take-away serveres til boende og besøkende.